instructeurs gezocht

Zweminstructeurs die opgeleid willen worden tot snorkelinstructeur voor kinderen

divemasters en instructeurs die graag lesgeven aan kinderen

Posted in Nieuws

Kinderduikclub oegstgeest en noordwijkerhout

Elke woensdag in Noordwijkerhout mogelijkheid tot proefduiken

volg de link voor het kinderduiken klik hier

Posted in Nieuws

Zwembadduiken

Elke week van september tm juni kan je als lid conditietrainen of duiken op zondag middag

Wegens vernieuwing van ons huisbad in oegstgeest:

tijden april-juni 2016: in aquamar, Katwijk van 15:00-16:00uur ( je mag om 14:30 al omkleden )

vanaf september 2016 weer in ons huisbad Oegstgeest ( van 16:00- 17:00 uur ),

Posted in Nieuws

Duikdag MS Tertius

Ron en ik hadden om 7:15 uur ’s ochtends afgesproken op de parkeerplaats van McDonalds Delft-Noord, en reden van daaruit (met Ron z’n auto) naar Bruinisse. We moesten even zoeken en vragen waar de boot lag. Ruim voor de inscheeptijd van 8:30 uur zaten we al op de boot. Behalve Ron en ik waren er 15 duikers van Scuba Center Amsterdam, waaronder de organisator Sjouke Brunia van Divection duikopleidingen). Rond een uur of 9 was de hele groep ingescheept.

De MS Tertius is een prima “duikboot”, waarbij het leven zich concentreert in de kombuis, waar net genoeg plaats was om allemaal te zitten. Verder waren er twee toiletten, een douche en een tweetal omkleedkamers voor ons gebruik. Op het voordek stonden alle duikspullen, en kon je – na het openschuiven van een hek door schipper Ruud – het water inspringen (ongeveer 2 meter hoogteverschil).

We voeren even na 9 uur het Grevelingenmeer op. In de ochtend was het prima weer, wat bewolkt maar droog. De eerste duikplek was Den Osse (tussen de haven en Nieuwe Kerkweg). Ron en ik waren elkaars buddy en gingen als eersten te water. We doken parallel aan de oever, heen op een meter of 10 diep en terug op een meter of 5. Ron navigeerde met z’n kompas en scheen bij met z’n lamp (beide essentieel). Het zicht was ongeveer 3 meter, en we zagen (zeer) veel Noordzeekreeften, strandkrabben en oesters, en een enkel (slangvormig) botervisje. Na een duik van precies 60 minuten kwamen we weer aan boord (2 trappen aan de achterzijde van de boot met assistentie van schipper Ruud).

Snel het natpak uit en weer de warme droge kleren aan. Schippersvrouw Hellen maakte met een grote koekenpan voor iedereen 1 of meer uitsmijters waarbij de eieren versierd konden worden met kaas en/of ham en/of spek: smullen dus.

Op weg naar de tweede duik werd het weer een stuk slechter (regen). Deze duik was bij het Dreischor gemaal. Bij het aantrekken van de duikpakken maakte schipper Ruud een grote bak met heet water klaar, zodat de koukleumen (bijna iedereen) de mogelijkheid hadden om het duikpak eerst even in het hete water onder te dompelen alvorens het aan te trekken. Ook hier gingen Ron en ik weer als eersten het water in, en doken we parallel aan de oever. Het zicht was iets beter (4 m) en de navigatie was een stuk makkelijker omdat de bodem vrij steil afliep vanaf de oever. Wederom ontzettend veel kreeften, krabben en oesters, en een duik van 60 minuten.

Inmiddels was het weer wat opgeklaard, en aan boord dronken we in de kombuis nog een biertje op de geslaagde duiktrip. Om een uur of 18:30 waren we uitgescheept, en reden Ron en ik met een goed gevoel richting huis.

Nogmaals dank voor de bijdrage van Sirena !

Groeten,

Hans.

Posted in Nieuws

Sirena vertegenwoordigd op informatiemarkt Hoofddorp

Sirena is op uitnodiging van de gemeente Haarlemmermeer met een bemande marktkraam uitgerukt naar winkelcentrum Toolenburg waar veel ondernemers en verenigingen die actief zijn in de regio zich presenteerden.

Bezoekers konden mee doen aan de Sirena prijsvraag en alle deelnemers verdienden daarmee een gratis introductieduik. De winnaar van de prijsvraag, Marco Maas, heeft een gratis duikcursus gewonnen en gaat in het voorjaar op onze kosten een wrakduikspecialty doen. Marco, gefeliciteerd met je prijs!

Nog niet alle deelnemers hebben contact met ons opgenomen voor hun gratis introduik. Heb je de waardebon niet ontvangen? Neem contact met ons op via info@sirenadiving.nl

Posted in Nieuws
Bekijk de kalender

Activiteiten

Niet gepland

Cursussen

Niet gepland